Grasbaanrace VTBM clubwedstrijd in Westeremden

Westeremden – Westeremden stond twee weekenden achter elkaar in het teken van grasbaanraces. Op de zaterdag 2 mei werd er onder de rijders al fanatiek gestreden. Zo ook afgelopen zaterdag op een uitstekende baan. Zaterdag werd er een VTBM clubwedstrijd verreden en ondanks de regen van de afgelopen dagen lag de baan er perfect bij. Zo konden de toekomstige rijders hun opwachting maken, de dames en heren gaven elkaar geen duimbreedte toe en streden net als de senioren om een plaats op het podium.

Ook in de hogere klasse werd fel gestreden om een podiumplaats en dat koste sommige rijders wel een plaats op het podium. Ernstige ongelukken bleven gelukkig uit hoewel er af en toe een rijder onderuit ging werd deze door de EHBO post gecontroleerd zodat hij of zij de race weer kon hervatten.

Door de slechte weersomstandigheden waren er weinig toeschouwers naar Westeremden gekomen, maar het publiek wat er wel was kreeg een spannende race te zien. Zo werd in de categorie 50 cc junioren(Toppers in de Dop) Op de eerste plaats Bern Mokel tweede werd Ronan Pera en de derde plek was voor Jafaro Hazeveld. In de categorie Shorttrack ST 1 werd Meindert de Vries eerste gevolgd door Richard Dol op de tweede plaats en de laatste plek op het podium ging naar Frank Hamming, thuisrijder Willian Hoekstra uit Westeremden werd viel net buiten het podium met een vierde plaatsBack to top button