fbpx
11 C
Delfzijl
30 oktober 2020 01:47

Golfclub Duurswold speelt de Ryder Cup

Steendam – Op Golfclub Duurswold aan de Roegeweg in Steendam wordt zaterdag 25 en zondag 26 augustus voor de vijfde keer de Ryder Cup gespeeld.

In de mondiale golfwereld is de Ryder Cup het belangrijkste toernooi waarbij mannelijke beroepsgolfers in teamverband tegen elkaar spelen. Een Amerikaans team speelt elke twee jaar tegen een Europees team, afwisselend op een golfbaan in de VS of Europa. Dit jaar wordt eind september de Ryder Cup op golfbaan Le Golf National bij Parijs gespeeld. De droom van elke golfers is aan deze wedstrijd mee te mogen doen en de felbegeerde Ryder Cup als team in handen krijgen.

Golfclub Duurswold heeft hier zijn eigen variatie op bedacht. Leden geboren in de Provincie Groningen strijden naast et Schildmeer tegen leden uit ‘de rest van de wereld’. Met vier verschillende wedstrijdvormen kunnen gedurende de zaterdag en zondag door elk team punten verdiend worden. Traditie wil dat de captain van het winnende team na uitreiking van de Cup de vijver in gejonast wordt. De Ryder Cup is voor de leden van Golfclub Duurswold het grootste en gezelligste evenement van het jaar en wordt op zondagavond feestelijk afgesloten met een barbecue en muziek.

Toeschouwers zijn bij dit evenement van harte welkom.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten