Glazen tank in het centrum van Delfzijl

DelfzijlIn het centrum van Delfzijl staat vanaf 29 april tot en met 3 mei een glazen tank. De tank met drie lopen staat naast molen Adam en is door de Verhalen van Groningen geplaatst in het kader van 70 jaar bevrijding van Delfzijl. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de lopen van de tank en de bevrijding beleven. Daarnaast is er tot en met 10 mei een mini-tentoonstellingen te zien in etalages van zeventien winkels in het centrum van Delfzijl.

Onder de noemer ‘Thanks’ kunnen bezoekers de bevrijding van Delfzijl en omgeving vanuit twee verschillende perspectieven beleven. Hoe was het voor een Canadese militair om Delfzijl te bevrijden? Hoe voelde het voor de inwoners om bevrijd te worden? Hoe is het om midden in de bevrijdingsstrijd te staan? Wethouder Hans Ronde opende woensdagochtend deze tentoonstelling.
Thanks is geopend van 11:00 tot 18.00 uur.

Mini-expositie
Via de route ‘Sporen van de bevrijding’ komt het verhaal van de bevrijding van Delfzijl tot leven via foto’s en objecten die zijn overgebleven van de bevrijdingsstrijd. Deze worden tentoongesteld bij zeventien ondernemers in het centrum van Delfzijl. Zo is er bij slagerij Cramer een verzameling distributiebonnen, persoonsbewijzen en stamkaarten te zien, en bij café ‘t Lokaal een foto met Canadese soldaten die na de bevrijding door de Oude Schans paraderen. Met behulp van een routekaart kunnen bezoekers deze mini-exposities gratis bezichtigen. De routekaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV (Schoolstraat 6, Delfzijl) en bij de deelnemende ondernemers.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”156″]
Back to top button