Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam en Delfzijl

Appingedam / Delfzijl – De gemeenten Appingedam en Delfzijl organiseren op zaterdag 13 juni weer gezamenlijk een Veteranendag voor alle veteranen uit de beide gemeenten. Op die dag geven wij uitdrukking aan onze erkenning en waardering voor het werk en de prestaties van veteranen. We denken dan niet alleen aan veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook aan de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen nog meer veteranen te ontmoeten. Dit jaar staan we in Nederland stil bij 70 jaar bevrijding. Daarom hebben we als gemeenten gemeend er een extra feestelijke bijeenkomst van te maken.

Optreden Fanfare ‘Bereden Wapens’
Alle Nederlandse veteranen uit beide gemeenten zijn van harte welkom vanaf 9.30 uur in Theater & Congrescentrum De Molenberg aan de Molenberg 11 in Delfzijl. Hier heet om 10.00 uur de burgemeester van Delfzijl, de heer E.A. Groot, alle veteranen welkom.
Om 11.00 uur wordt er in de Seaports zaal een speciaal Veteranenconcert ten gehore gebracht. Deze verzorgt de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht, met medewerking van soliste Renee van Bavel. De Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht bestaat uit 22 professionele muzikanten die de muzikale ondersteuning van ceremoniële activiteiten binnen en buiten de Landmacht verzorgen. Dit concert duurt tot ongeveer 12.00 uur.
Aansluitend zal de burgemeester van Appingedam, mevrouw H.K. Pot, een dankwoord spreken.

Ook inwoners uit beide gemeenten welkom
Bij het Veteranenconcert (vanaf 11.00 uur) zijn ook andere belangstellenden uit beide gemeenten welkom. Vanaf 18 mei worden posters in Appingedam en Delfzijl opgehangen. De zaal is open vanaf 10.30 uur en de toegang is gratis. Namens de gemeenten Appingedam en Delfzijl bent u van harte uitgenodigd.

Back to top button