fbpx
5.3 C
Delfzijl
4 december 2020 11:37

Gezamenlijke Veteranendag gemeenten Appingedam en Delfzijl

Appingedam – De gemeenten Appingedam en Delfzijl organiseren op vrijdag 19 oktober voor de zevende keer een gezamenlijke Veteranendag voor alle veteranen uit beide gemeenten. Met deze dag erkennen en waarderen beide gemeenten de prestaties van Nederlandse veteranen.

Het gaat dan niet alleen om veteranen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook om de groeiende groep ‘jonge’ veteranen die in recente vredesmissies actief waren of nog zijn. Ook willen de gemeenten ‘hun’ veteranen deze dag in de gelegenheid stellen collega-veteranen te ontmoeten.

Locatie en programma
De veteranen uit beide gemeenten zijn van harte welkom vanaf 17.00 uur in de kantine van Sporthal Eelwerd aan de Opwierdeweg 65, 9902 RB Appingedam voor de bekende ‘Blauwe hap’. Na het diner worden de veteranen als eregasten verwacht bij het concert van Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Aanmelden
Via het Veteraneninstituut in Doorn hebben de gemeenten Delfzijl en Appingedam adresgegevens ontvangen van de daar geregistreerde veteranen. Deze veteranen hebben inmiddels namens het college een uitnodiging voor de bijeenkomst ontvangen.

Veteranen die daar niet geregistreerd staan zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij kunnen zich, eventueel met partner, voor 10 oktober aanmelden bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Delfzijl, telefoonnummer (0596639307, bestuurssecretariaat@delfzijl.nl of via Suzanne Zijlstra, gemeente Appingedam, telefoonnummer (0596691202, s.zijlstra@appingedam.nl.

Volg ons op

10,599FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten