Geslaagde laatste editie Klaas Bos toernooi met winst voor v.v. de Pelikanen

Appingedam – Afgelopen zaterdag, 30 mei, werd voor de laatste keer het Klaas Bos toernooi georganiseerd. Het toernooi is vernoemd naar de Peli-man Klaas Bos, welke in 1995 is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was jaren lang bestuurslid en heeft voor zowel het eerste elftal als voor het veteranen team gespeeld.

Een groep Peli vrienden (Auke de Vries, Jan Snel, Johan Scholtanus, Wigbold Bos, Adri van Dijk en Henk van Dijk U) waren initiatiefnemers van het toernooi . Dit jaar was het de 18e en tevens laatste editie. Dit omdat het voor de organisatie (de afgelopen jaren in handen van Bé Hoiting, Henk Wieringa en Jan Doornbos) de laatste jaren erg lastig was om veteranen teams op de been te krijgen. Er werd dit jaar dan ook voor het eerst 7 tegen 7 gespeeld.

Voor deze laatste editie was er speciaal een Old Star team bij elkaar geroepen. Naast het Old Star team deed Pelikanen zelf met een team mee, was Loppersum gekomen en natuurlijk de teams van Eems Boys (NEC) en De Fivel. De 2 laatst genoemden hebben geen enkel toernooi gemist.

Na een aantal sportieve wedstrijden was de eindstand als volgt:

  1. De Pelikanen
  2. Old Stars
  3. De Fivel
  4. Loppersum
  5. Eems Boys

 

Bij de prijsuitreiking werd de Klaas Bos bokaal overhandigd aan zijn vrouw Anneke Bos. Na de prijsuitreiking namen de aanvoerders van zowel de Fivel als Eems Boys het woord. Zij richten een woord van dank aan de organisatie en overhandigden Anneke nog een bos bloemen. Hierbij gaven ze aan dat ze jaarlijks met veel plezier terug kwamen. Als laatste nam dochter Irene, namens de hele familie Bos, de microfoon ter hand en bedankte de organisatie, de initiatiefnemers en de club. Daarnaast heeft zij aangegeven dat het bestuur de intentie heeft uitgesproken om volgend seizoen te kijken naar andere mogelijkheden om de naam Klaas Bos wel te blijven koppelen aan een toernooi.

Back to top button