5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 01:04

Geslaagde fusie wedstrijd tussen coryfeeën tussen Memesa en Thalassa

AppingedamIn het kader van de aanstaande fusie van de volleybalverenigingen uit Delfzijl(Thalassa) en Appingedam(Memesa) werd zaterdag 28 februari in sporthal Eelwerd een volleybal wedstrijd gespeeld tussen volleybal coryfeeën uit het roemruchte verleden van beide verenigingen.

Al tijdens de wedstrijd van het huidige heren 1 van Memesa was het een drukte van belang op de tribunes rond het veld en in de kantine. Veel oud spelers, bestuursleden en publiek uit met name de jaren 70/80 en 90 hadden lucht gekregen van het feit dat een 14 tal oud spelers uit Appingedam en Delfzijl nog een keer de degens met elkaar zouden kruisen en grepen de kans aan om elkaar nog een keer te ontmoeten. Zo ontstond een gezellige reünie achtige sfeer in sporthal Eelwerd.

Memesa kwam binnen de lijnen met Bert Dijkman, Cor Hof, Martin Stopples, Gert de Groot, Peter Alserda en Kees Parent. De eerste drie in dit rijtje speelden in de glorie tijden van (destijds nog) CZN ook al mee in de strijd om de landelijke volleybalbeker. CZN kwam toen uit in de eerste divisie en kreeg landskampioen Starlift in De Pelikaanhal op bezoek. In een legendarische wedstrijd waarin niet een speler van Starlift maar Jan de Groot van CZN “Man of the match” was wist Starlift maar ternauwernood een overwinning te behalen. Gert de Groot, Peter Alserda en Kees Parent speelden vooral in de 90 jaren en aan het begin van deze eeuw bij Memesa. De coaching aan damster zijde werd verzorgd door Jan ter Huizen en Henk Beuker.

Thalassa kwam onder leiding van coach Wim Oosterwold met een aanmerkelijk jongere ploeg binnen de lijnen. Menno Bos. Ben Tuil, Henry Haan, Henk Elderman, Frans Lesnoessa, Vincent Lubbers en Eric Bos waren bereid gevonden nog een keer de oude volleybal kleding uit de mottenballen te halen. Frans Lesnoussa had de fusie periode van destijds Delta en Devoc 70 al niet meer meegemaakt en kwam uit in de 80 er jaren voor Devoc. De overige spelers waren vooral in de 90 er jaren actief bij Thalassa en speelden nog mee in de voor Thalassa legendarische promotie wedstrijden naar de tweede divisie tegen Vovem en Flash Veendam.

Ondanks dat een aantal spelers aan met name Memesa zijde de 50 jarige leeftijd al ruim gepasseerd waren wisten beide teams een aantrekkelijke wedstrijd neer te leggen waarbij vooral de fun factor erg hoog was. Beide teams gingen echter wel het veld in met de wil om te winnen en uiteindelijk bleek Memesa in beide gespeelde sets de betere.

Op de tribune en rond het veld werden veel verhalen uit  het recente en minder recente verleden met elkaar besproken. Ook werden plakboeken met foto’s en krantenknipsels met elkaar gedeeld. Na de wedstrijd werd er nog lang nabesproken in de kantine waarbij niet deze wedstrijd maar vooral de wedstrijden uit het verleden onderwerp van gesprek waren.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten