zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Geslaagd concert Toonkunstkoor Delfzijl

spot_img

Appingedam – Het Toonkunstkoor Delfzijl heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt met de keuze om de compositie Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit te voeren. Maar onder de enthousiaste leiding van de jonge dirigent Vincent Hensen zijn ze erin geslaagd de sfeer, waarin ondanks verdriet toch troost wordt geboden aan nabestaanden, goed weer te geven.

Het concert werd geopend door de pianist Aleg Tryfanenkau met een uitvoering van 3 intermezzi Opus 117 van Brahms. Vervolgens werd door het koor het Deutsches Requiem gezongen. Zij wisten zeer goed tot uitdrukking te brengen waar het in dit requiem omgaat, nml. troost bieden aan de levenden. De begeleiding door de pianisten Victoria Dmitrieva en Aleg Tryfanenkau gaf een extra dimensie aan de uitvoering door hun bezielde spel. De solisten Elizabeth Kooy (sopraan) en Ben Brunt (bariton) zorgden voor oprechte soli. Dat het publiek onder de indruk was, bleek wel uit het feit dat het na de laatste noten enige tijd doodstil bleef, voordat een enthousiast applaus losbarstte.

Het voorjaarsconcert zal plaatsvinden op 1 april 2017 in de Nicolaikerk. Uitgevoerd wordt “Die Worte des Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn. Met name sopranen, tenoren en bassen worden van harte uitgenodigd om mee te komen zingen, al dan niet op projectbasis. Info via email: info@ToonkunstkoorDelfzijl.nl of via de website: www.ToonkunstkoorDelfzijl.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten