fbpx
18.7 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Gemeenten krijgen extra geld voor huishoudelijke ondersteuning

Gemeenten krijgen extra geld voor huishoudelijke ondersteuning

Delfzijl De gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum (de BMWEDAL-gemeenten) krijgen van het ministerie VWS in 2015 en 2016 extra geld voor huishoudelijke ondersteuning. Deze toelage biedt de 7 gemeenten meer mogelijkheden om goede ondersteuning te continueren en werkgelegenheid voor de medewerkers die de huishoudelijke ondersteuning uitvoeren, te behouden.

De gemeenten hebben met de vier aanbieders in het gebied een overeenkomst afgesloten hoe deze toelage in te zetten. Afgesproken is de toelage in te zetten voor huishoudelijke taken die aanvullend zijn op de huishoudelijke ondersteuning die de BMWEDAL-gemeenten al bieden op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ook inwoners die zorgen voor een naaste en overbelast zijn of dreigen te raken, komen in aanmerking voor het inkopen van huishoudelijke ondersteuning.

Tegen een voordelig tarief van € 10,- per uur kunnen inwoners met een indicatie huishoudelijke ondersteuning extra huishoudelijke ondersteuning inkopen. De BMWEDAL-gemeenten vullen het bedrag van € 10,- aan tot de huidige marktconforme uurprijs.