Gemeente Delfzijl ontvangt gasten uit Shunan City (Japan)

Delfzijl – Het college van de gemeente Delfzijl ontvangt vrijdag 31 juli een delegatie uit Shunan City, Japan. Deze delegatie brengt van 31 juli tot en met 6 augustus een bezoek aan Delfzijl in het kader van een vriendschappelijke relatie tussen de twee steden. Het gaat hier voornamelijk om een jeugduitwisseling.

Japanse kinderen van 12 tot en met 17 jaar maken vrijdag in de raadzaal kennis met hun
gastgezinnen. Naast een bestuurlijke delegatie komen er ook twee koks uit Shunan City mee.

Gevarieerd programma
Stichting Stedenband Delfzijl – Shunan City organiseert de uitwisseling. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de uitwisseling tussen de gemeente Delfzijl en Shunan City ontstond.
Voor het komende bezoek stelde de stichting een gevarieerd programma samen met als thema ‘Cultuur’. De Japanse delegatie bezoekt onder andere de molen Aeolus in Farmsum – waarvan een replica staat in Shunan City – de brandweer in Delfzijl, de Ursuskerk in Termunten en een zuivelboerderij in Godlinze. Voor de Japanse kinderen is verder voldoende vrije tijd om met hun gastgezinnen nog iets te ondernemen.

Het college is bij verschillende onderdelen van het programma aanwezig. Op donderdag 6 augustus nemen de gastgezinnen, de stichting en de gemeente voor het gemeentehuis samen afscheid van de bezoekers uit Japan.

Back to top button