Gemeente Eemsmond heeft 2015 uitgeroepen tot Wandeljaar

EemsmondDe gemeente Eemsmond heeft 2015 uitgeroepen tot loop c.q. wandeljaar, waarbij het nadrukkelijk gaat om zowel wandel als (hard)loop activiteiten. Vorig jaar was het thema ‘Fiets rond in Eemsmond’, dit jaar staat wandelen en lopen centraal. Het algehele doel is om het toerisme in Eemsmond verder te stimuleren. Tevens wil de gemeente hiermee zowel het bewegen en wandelen bevorderen, als ook de gemeente als wandel- en recreatie gebied op de kaart zetten.

Grootste wandelgebied van Nederland
De gemeente Eemsmond is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland en is daarmee ook het grootste wandelgebied van Nederland, inclusief de prachtige wadloopmogelijkheden. Burgemeester Marijke van Beek is erg enthousiast over dit thema: “Als gemeente moedigen wij bewegen en sporten erg aan. Daarom is er dit jaar voor een ander thema gekozen en ligt de focus op wandelen, met een aantal mooie wandelevenementen, waaronder natuurlijk de start van de Tocht om de Noord. Daar komt nog bij dat ik persoonlijk een groot liefhebber ben van wadwandelen, waarop in onze gemeente volop mogelijkheden zijn.”

Officiele opening: 9 maart
De officiele kickoff van het thema ‘Loop rond in Eemsmond’ vindt plaats tijdens het toeristisch ondernemersccafĂ© op 9 maart aanstaande. Voor die gelegenheid leggen burgemeester Marijke van Beek en wethouders Theo Berends, Harrie Sienot en Harald Bouman de afstand van het gemeentehuis naar het openluchtmuseum in Warffum lopend af. Inwoners, maar ook leden van verenigingen en ondernemers zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen en informeel met de burgemeester en wethouders te praten. Vanaf 13.00 uur vertrekken ze en geinteresseerden kunnen zich aanmelden via communicatie@eemsmond.nl. Uiteraard wordt vervoer terug geregeld.

Wandel evenementen
Er zijn diverse wandelevenementen dit jaar waaronder de al eerder genoemde Tocht om de Noord. Maar ook vindt er dit jaar een ‘Vrouwen Loop en Lifestyle evenement’ plaats, is er natuurlijk de wandel 3 en -4 daagse, de Eemsmondloop, de Oethoesterloop en de Open Monumenten dagen. Een overzicht van alle evenementen is te vinden op www.eemsmond.nl/looprondineemsmond.

 Back to top button