vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Gemeente Eemsdelta verkoopt kantoorgebouw De Eendracht in Appingedam

spot_img

Appingedam – Het college van B en W van de gemeente Eemsdelta heeft ingestemd met de verkoop van kantoorgebouw De Eendracht aan de Woldweg in Appingedam aan een particuliere koper. Het kantoorgebouw behoudt de huidige bestemming en wordt de komende jaren verduurzaamd en gerenoveerd. Hiermee behoudt de gemeente een markant gebouw voor de toekomst. Het kantoorgebouw wordt op dit moment verhuurd aan Nationaal Co√∂rdinator Groningen, NCG,  die het als versterkingspunt gebruikt.

Het markante pand deed vroeger dienst als kantoorgebouw van strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na het faillissement heeft de gemeente de locatie en gebouwen van de strokartonfabriek, waaronder het kantoorpand, opgekocht. Om aan de eisen van verduurzaming te voldoen, gaat de koper investeren in het gebouw.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga is verheugd over de verkoop: ‘Ik ben blij dat wij een investeerder hebben gevonden die het karakteristieke pand laat renoveren en verduurzamen. Hiermee blijft het kantoorgebouw met de bijzondere historie voor Appingedam behouden als aandenken aan de strokartonindustrie op de Eendrachtlocatie.’

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten