fbpx
13.5 C
Delfzijl
23 oktober 2020 23:16

Gemeente Delfzijl zoekt ontwikkelaar voor huisartsenpraktijk op Groot Bronswijk in Wagenborgen

Wagenborgen – De gemeente Delfzijl zoekt een Ontwikkelaar/investeerder voor een huisartsenpraktijk in Wagenborgen.

Op dit moment is de huisartsenpraktijk tijdelijk gevestigd in het voormalige verzorgingstehuis Menterne. Dit gebouw doet weliswaar geen dienst meer als verzorgingstehuis maar wordt nog wel voor andere doeleinden gebruikt. Het plan is om Menterne op termijn te slopen.

De huidige huisarts wil graag in het dorp blijven. Voor zowel inwoners als gemeente Delfzijl is de aanwezigheid van een huisarts in Wagenborgen belangrijk. De gemeente Delfzijl en de huisarts zoeken daarom samen een partij die bereid is om een nieuwe huisartsenpraktijk te realiseren op het Groot Bronswijk-terrein. Zij roepen ontwikkelende/investerende partijen op zich bij de gemeente Delfzijl te melden.

De gemeente wil maximaal 50.000 euro beschikbaar stellen voor het behouden van de huisartsenpraktijk in Wagenborgen als basisvoorziening in het centrumdorp. Dat geld komt uit het budget Projecten Reserve Sociaal Domein. De grondprijs komt rond de 25.000 euro (exclusief BTW) te liggen. De gemeente is bereid mee te werken aan de noodzakelijke omgevingsvergunning.

Een eerdere poging van de gemeente om woningstichting Groninger Huis als ontwikkelaar te laten optreden is niet geslaagd.

De uitgangspunten
Informatie over de uitgangspunten staan in het programma van eisen, te raadplegen op de gemeentelijke website.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten