Gemeente Delfzijl laat Amsterdamse kinderen varen op het Wad

Den Helder – Op uitnodiging van de gemeente Delfzijl zijn kinderen van het Metis Montessori Lyceum uit Amsterdam Oost maandag uitgevaren voor een tocht over het Wad van Den Helder naar Delfzijl.

De vaartocht start in de Marinehaven van Den Helder. Er wordt gevaren met het schip de “Naarden” van het zeekadetkorps Delfzijl. De kinderen varen van Den Helder naar Delfzijl, waar ze vrijdag 31 juli aan zullen komen. Eerst doen ze waarschijnlijk Terschelling en Borkum aan. Hoe de reis er exact uit gaat zien hangt af van het weer.

Tijdens de reis worden allerlei dingen gedaan met betrekking tot het varen. Er is de mogelijkheid te navigeren op de brug, rondes te lopen in de machinekamer of de kok mee te helpen. Op vrijdag 31 Juli 2015 verwachten ze rond de middag aan te komen in Farmsum. De kinderen gaan na aankomst naar het gemeentehuis van Delfzijl, waar de deelnemers een aandenken ontvangen aan deze week.

Volg de reis

Als u wilt weten waar het schip vaart kunt u kijken op Marinetraffic.com. Zoek dan op: “Naarden” of “PF9495” (ook beschikbaar als app voor Apple en Android).

Amsterdam verantwoordelijke hoofdstad

Bij zijn aantreden als burgemeester van Amsterdam lanceerde Eberhard van der Laan het concept ‘Amsterdam Verantwoordelijke Hoofdstad’, met als doel dat Amsterdam een stedenband zou aangaan met de heftigste krimpgebieden van ons land, te weten Delfzijl, Sluis en Heerlen. Dit om solidair te zijn en met de expertise die we als stad hebben de andere gemeenten te helpen bij de aanpak van problemen.

De krimpgemeenten kunnen ook Amsterdam helpen. Dat wordt o.a. vormgegeven door het aanbieden van vakanties voor Amsterdamse kinderen die anders nooit op vakantie zouden gaan. Tussen 2011 en heden hebben er al diverse uitwisselingen plaatsgevonden, waaronder het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst op 29 januari 2014.

Back to top button