Appingedam – De gemeente Appingedam heeft samen met de politie en horeca-ondernemers maatregelen genomen tegen leden van motorclubs. Reden is een grote vechtpartij afgelopen zaterdag bij café de Doofpot in het centrum van Appingedam.

Wat is er gebeurd?
Zaterdagnacht werden een 21-jarige en 18-jarige man uit Appingedam mishandeld. Zij hadden beiden letsel in het gezicht. Ook was er een ruit van het café vernield. Uit verklaringen bleek het 24-jarige lid van motorclub Satudarah betrokken te zijn geweest bij de mishandeling, hij verzette zich hevig. De 20-jarige verdachte probeerde agenten bij die aanhouding te trappen. Hij werd hierop ook aangehouden. Het Satudarah lid en de 20-jarige werden met pepperspray onder controle gebracht. De andere 24-jarige bemoeide zich ermee en werd hierop ook aangehouden.

Spoedoverleg met politie en horeca-ondernemers
Burgemeester Rika Pot van de gemeente Appingedam had dinsdag spoedoverleg met de met politie en horeca-ondernemers om het voorval te bespreken. Besloten werd, om nieuwe vechtpartijen te voorkomen, een colourverbod in te stellen. Dat houdt in dat het verboden is om in het uitgaansleven van Appingedam motorclubkleding te dragen. Dit verbod is een primeur voor Noord – Nederland.

Camera’s in het uitgaansgebied en lokaal horecaverbod
Naast het verbod op motorclubkleding komen er camera’s rond de Nicolaïkerk en de Wijkstraat. Ook een oude maatregel, een lokaal horecaverbod, wordt een nieuw leven ingeblazen. Personen met ongewenst gedrag kunnen dan een tijdelijk toegangsverbod opgelegd krijgen. Die ontzegging geldt dan voor alle horecagelegenheden in Appingedam.

Advertenties