Gemeente Appingedam gaat BKR-kunst veilen

AppingedamDe gemeente Appingedam gaat in het voorjaar van 2015 de BKR kunst van zolder veilen. Een selectie van onder meer de mooiste Ploeg – werken wordt tentoongesteld  in de hal van het Stadskantoor Appingedam van dinsdag 6 januari tot en met 27 maart. Vanaf 4 tot en met 18 april zal het totale werk geëxposeerd worden in een locatie die binnenkort bekend gemaakt zal worden. Hier zal tevens, op zaterdag 25 april, de veiling plaatsvinden om 14.00 uur.

In het verleden was er de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling), waardoor vaak beginnende kunstenaars, die nog niet zo bekend waren, een soort van ruimere bijstand kregen in ruil voor een aantal kunstwerken. Veel van die kunstenaars konden daardoor volwaardige kunstenaars worden en konden daarmee een eigen inkomen verwerven door verkoop van hun werk.

Jan Huttinga en Jim Lambeck hebben op de zolder van het stadskantoor Appingedam een inventarisatie gemaakt van alle 135 kunstwerken die daar staan. Ze hebben werken gevonden van kunstenaars die lid zijn of waren van kunstkring  “De Ploeg”. Kunstenaars met bekende namen als Irene Verbeek, J.C. ten Hoope, Wim Bousema, Karel en Henny  Arkema, Bé Kracht, Rieks Pepping en Els Amman hebben in het verleden werk afgestaan aan de gemeente Appingedam in het kader van de BKR.

In de periode van 6 januari tot en met 27 maart, tijdens de reguliere openingstijden van het Stadskantoor Appingedam, Wilhelminaweg 14, 9901 CM Appingedam, wordt een selectie van schilderijen van “De Ploeg” geëxposeerd. Vanaf 4 tot en met 18 april zullen alle werken worden geëxposeerd in een locatie die binnenkort bekend gemaakt zal worden. Op zaterdag 25 april om 14.00 uur zullen de 135 werken worden geveild. Naast Jan Huttinga en Jim Lambeck is ook Kés Art betrokken bij deze BKR veiling.
De toegang op alle expositie dagen en op de veiling dag is gratis.

 

Back to top button