Geld voor duurzame bedrijven in Appingedam en Delfzijl levert ruim 50 banen op

Delfzijl / Appingedam – Biopack B.V. in Appingedam krijgt subsidie voor het opzetten van een fabriek waar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie worden gemaakt. The Silicon Mine B.V. ontvangt subsidie voor het vestigen van een fabriek in Farmsum, waar op een vernieuwende manier silicium wordt geproduceerd voor onder andere zonnecellen. Het geld komt uit de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Biopack
Biopack B.V. investeert ruim 4 miljoen euro in een fabriek waar duurzame, afbreekbare en recyclebare materialen worden geproduceerd. Deze materialen zijn een alternatief voor plastic verpakkingen. Biopack krijgt een bijdrage uit de RIG van ruim 1,2 miljoen euro. De fabriek wordt gevestigd in Appingedam en moet 40 arbeidsplaatsen opleveren.

Silicon Mine
The Silicon Mine B.V. krijgt een subsidie van ruim 2,8 miljoen euro. Dit bedrijf wil samen met een internationale partner in Farmsum zeer zuiver silicium produceren, dat wordt gebruikt voor zonnecellen en in de ICT-industrie (halfgeleiders). Dit moet 18 banen in de regio opleveren. Het bedrijf maakt gebruik van een geheel nieuwe techniek, die nog niet eerder voor commerciële doelen is gebruikt. In totaal investeert The Silicon Mine B.V. 10 miljoen euro in het bedrijf.

Regionale Investeringssteun Groningen
Het geld uit de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG ) komt van het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board  Groningen een organisatie die zich inzet om de economie in het aardbevingsgebied te versterken. De RIG is bedoeld om de werkgelegenheid in het Eemsdeltagebied en het Zernike Science Park in Groningen te bevorderen.Back to top button