Gehavend Phoenix loopt meer schade op

Delfzijl – Phoenix wist haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen helaas niet te winnen. De Bulldogs uit Almere bleken uiteindelijk te sterk en wonnen verdiend met 5 – 26 van de Delfzijlsters. Naast een het verlies van de wedstrijdpunten stroomt de ziekenboeg snel vol wat de coaches meer zorgen baart voor de komende wedstrijden.

Vorig seizoen waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd en de spelers van Phoenix wisten dat het een zware middag ging worden. De beginfase van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd. De Bulldogs hadden fysiek de overhand, echter wist de lichte thuisploeg goed stand te houden en zelf ook gevaarlijke aanvallen op te zetten. Tegen het eind van de eerste helft waren het uiteindelijk de gasten die de eerste punten op het scorebord wisten te noteren. Goede fases in de zware voorwaartsen van de Bulldogs zorgde voor meer ruimte in de lijn en dat werd keurig uitgespeeld. De conversie werd niet benut waardoor de Bulldogs een 0 – 5 voorsprong namen.

Phoenix liet het hier niet bij. Sterk loopwerk van diverse spelers testte de verdediging van de Bulldogs. Het enige wat ontbrak bij de thuisploeg was een goede follow-up. Hierdoor ging balbezit en vaak ook scoringskansen verloren. Dergelijk balverlies leidde ook de tweede try voor de Bulldogs in. Phoenix maakte enkele goede ‘breaks’ door de verdediging echter was de support te laat. De Bulldogs wist het balbezit over te nemen en met een sterke counter een tweede try te scoren en nu werd de conversie keurig raak geschoten. De 0 – 12 stand was eveneens de stand waarmee beide ploegen de rust in gingen.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Bulldogs leken meer de overhand te hebben maar Phoenix was zo nu en dan gevaarlijk met snelle uitbraken waarbij het vaak net in de eindpass verkeerd ging. Na een derde try van de Bulldogs wist Phoenix wat terug te doen. Een goede break van Jaimy Portier bracht Albert Kammenga in stelling die deze buitenkans niet onbenut liet en de eerste try van de middag voor Phoenix wist te scoren. Nog belangrijker was dat de spanning weer terug in de wedstrijd was. Phoenix ging een tandje harder spelen en vooral Jesse van Oosten onderscheidde zich met enkelen bikkel harde maar keurige tackles. Vaak kreeg hij goede opvolging van een eveneens goed spelende Erben Kemperman die overal opdook en een van zijn betere wedstrijden speelde in zijn nog jonge carrière. Het harde, maar goede spel van beide ploegen leidde tot enkele langdurige blessure behandelingen wat de vaart uit de wedstrijd haalde. De wedstrijd kabbelde een beetje naar het einde en uiteindelijk waren het de gasten uit Almere die met een verdiende 5 – 26 overwinning wonnen.

Komend weekend staat de zware derby op het programma tegen het tweede team van RC Groningen. De medische staf van Phoenix zal overuren moeten draaien om een aantal spelers op tijd fit te krijgen voor deze altijd leuke derby.