3.3 C
Delfzijl
23 april 2021 05:18

Gebouw Voedselbank Appingedam-Delfzijl in slechte staat

Delfzijl – Vrijwilligers van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl hebben tijdens een bezoek van Fractie 2014-raadslid Luc Schumer hun zorgen geuit over de staat van het gebouw aan de Europaweg in Delfzijl. De voedselbank is sinds vijf jaar gevestigd in het voormalig gymnastiekgebouw “Flambouw”. Het onderkomen van de voedselbank wordt gehuurd van de gemeente Delfzijl en kampt al langere tijd met gebreken. Het dak lekt, de vloer golft en het gebouw zat twee jaar zonder verwarming. Dit laatste is sinds kort verholpen.

Het bestuur van de voedselbank heeft vaak geprobeerd met de verantwoordelijk wethouder in contact te komen. Maar steeds als ze een afspraak hadden gepland werd deze afgezegd. Door dat het pand in slechte staat verkeerd heeft de voedselbank kosten moeten maken. Ze zijn daar door vrijwel door de reserves heen. Ook stijgt het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank, dat zijn er op dit moment ongeveer 170, stelt Schumer.

Raadslid Luc Schumer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Hij roept daar in op om zo spoedig mogelijk in gesprek te gaan met het bestuur van de Voedselbank, en te komen tot een oplossing. Hetzij het gebouw opknappen of kijken naar een toekomstbestendige voedselbank voor de regio op een andere locatie.

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten