G.A.V. Unitas ontvangt sportpenning gemeente Eemsmond

Usquert Sportvereniging G.A.V. Unitas uit Usquert heeft zondagmiddag de gemeentelijke sportpenning ontvangen. Wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond reikte de sportpenning uit tijdens de open dag van G.A.V. Unitas.

Deze sportpenning wordt uitgereikt aan personen of verenigingen die zich in het bijzonder inzetten voor de sport of een bijzondere prestatie hebben geleverd. “Ik vind het geweldig om te zien hoe deze vereniging zich inzet om zowel jongeren als ouderen in beweging te krijgen”, aldus Harald Bouman. “Het verenigingsleven wordt steeds belangrijker in onze veranderende maatschappij en Unitas laat zien dat het kan meebewegen. Ik vind het dan ook terecht dat deze vereniging, die midden in de Usquertse samenleving staat, deze gemeentelijke sportpenning ontvangt”.

Iedereen in beweging
G.A.V. Unitas is het kloppende hard van Usquert en wil iedereen in beweging krijgen. Ze wil inwoners al op een zo jong mogelijke leeftijd op het sport-spoor krijgen, door onder andere in te spelen op trends, zoals Free Running. G.A.V. Unitas biedt zowel breedtesport aan voor peuters (vanaf 1,5 jaar) tot en met de senioren van ruim in de 80. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om wedstrijdsport op niveau te beoefenen. Ondanks het feit dat de vereniging het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad, zo hadden ze twee jaar lang geen accommodatie in het dorp, is de vereniging nog nooit zo groot geweest.

Sportpenning
De sportpenning is voor inwoners en of verenigingen uit de gemeente Eemsmond die een speciale sportprestatie hebben geleverd of zich bestuurlijk of organisatorisch hebben ingezet voor de sport. Personen, verenigingen of teams die in aanmerking komen voor de penning kunnen bij de gemeente aangedragen worden. De uitreiking van de sportpenning is prestatiegebonden en kan in Eemsmond op elk moment uitgereikt worden. Een commissie bepaalt vervolgens of de penning toegekend wordt. In de commissie zitten de wethouder sport, leden van de gemeentelijke sportcommissie en de sportambtenaar.

Eemsmond 100% fit
Eemsmond wil zich ook de komende jaren inzetten om deelname aan sport- en beweegactiviteiten bij inwoners te stimuleren, door onder andere verenigingen te ondersteunen en door het organiseren van diverse sport en spelactiviteiten. Het team van 100% zet zich daar voor de volle 100% in!

 Back to top button