Finale vierkampwedstrijd recreatief zwemmen

Ten Boer – Op zaterdag 13 juni zwom de recreatieve groep van zwemvereniging Eemsrobben haar laatste wedstrijd in de vierkamp. Met groot succes! De finale wedstrijd werd gezwommen in het openluchtbad in Ten Boer. Door de harde wind was het helaas heel koud, maar dit mocht de pret niet drukken. Voor velen was het de eerste keer dat ze een wedstrijd in een buitenbad zwommen, een hele ervaring. De andere deelnemende verenigingen zijn De Dinge Uithuizen, Aqua uit Bedum en de organiserende zwemvereniging uit Ten Boer.

Bij de meisjes 4-10 jaar mocht Kiki Bootsman de gouden bokaal in ontvangst nemen. Lynn Bolhuis, Feline Brenninkmeijer en Fern Smit kregen een herinneringsmedaille voor hun prestatie.

In de groep jongens 4-10 jaar werd het een Eemsrobben podium. Koen Bootsman won goud, Edwin Bulten zilver en Niels Smit brons. Max Klasens , Gijs Swart en Matthijs Weistra ontvingen de herinneringsmedaille voor hun zwemprestaties.

Bij de meisjes 11-12 jaar behaalde Inez Swart de 2e plaats, de zilveren bokaal. Chantal Bolt, Anne van Beek en Marianne Vos kregen de herinneringsmedaille.

In de groep jongens 11-12 jaar viel Michiel Visker net buiten de podiumplaatsen, hij werd 4e. Wouter v.d. Ploeg, Christiaan Noordhof, Casper Weistra en Niek Ottens kregen allen een herinneringsmedaille.

In de leeftijdsgroep 15-16 jaar kwam Robert Visker net naast het podium op een 4e plaats. Rob Bolt volgde. Samen met Rosanne Wilke de Souza kregen zij een herinneringsmedaille.

Evelien Veldman kwam uit bij de meisjes 17-19 jaar. Zij kwam op het hoogste podium en verwierf de gouden bokaal. Rianne Koller zwom in de leeftijdsgroep 20-23 jaar, zij ontving een herinneringsmedaille.

In de categorie 31 jaar en ouder zwom Wendy Kammenga naar het goud. Ingrid West volgde met het zilver. Wienes Bloem kreeg een herinneringsmedaille.

Tevens werd er nog een estafette gezwommen. Eemsrobben 1: Niels Smit –Kiki Bootsman –Inez Swart –Niek Ottens behaalden een eerste plaats en Eemsrobben 2: Koen Bootsman –Edwin Bulten –Chantal Bolt –Michiel Visker een tweede plaats.

Kortom; de vierkamp was een groot succes!

groepBack to top button