8.6 C
Delfzijl
14 mei 2021 08:56

Fietsclinic voor 65-plussers in Uithuizermeeden en Termunterzijl

Uithuizermeeden – Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders.

En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers op verschillende plaatsen in de provincie Groningen. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Fietsclinic voor 65-plussers
Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kunt u contact opnemen met de Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl / 0619608690.

12 sept. 2019 14.00-16.30 uur Sportcentrum De Oude fabriek, Meidoornweg 5, Uithuizermeeden
19 sept. 2019 13.30-16.00 uur Keuvelstee Buurthoes A. Verburgwijk 37, Termunterzijl

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten