13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 16:07

Feestelijke start nieuwbouw kindcentrum Woldendorp Woldwagter

spot_img

Woldendorp – Op woensdag 21 november 2018 is het zover. Dan starten we feestelijk met de bouw van het nieuwe kindcentrum QWORZO in Woldendorp. Het nieuwe kindcentrum biedt onderdak aan de kinderen van de Woldrakkers (Woldendorp) en De Munte (Termunterzijl) en de kinderopvang Kids2b. Wethouder Jan Menninga zal samen met de kinderen van de school op symbolische wijze de eerste handeling verrichten op het terrein aan de Burgemeester Garreltsweg, naast het Dollard College. QWORZO is het eerste kindcentrum van negen die de gemeente gaat nieuwbouwen. De ontvangst vindt plaats om 16.00 uur in de aula van het Dollard College.

Het nieuwe kindcentrum krijgt een geheel nieuw onderwijsconcept. Volgens schooldirecteur Sjanet Duut gaat QWORZO het groepensysteem verlaten. “We gaan over naar drie units: onderbouw, middenbouw en bovenbouw waar kinderen van 2 tot 12 jaar gezamenlijk optrekken, leren en zich ontwikkelen. We verlaten dus de huidige groepsindeling die je nog op veel scholen ziet en gaan elk kind individueel volgen op zijn eigen leerroute en dat onderwijs aanbieden waar hij/zij aan toe is. Door het groepensysteem los te laten maken we het onderwijs persoonlijker en meer toegespitst op ieders situatie.

Dan kan het best zijn dat een kind dat nu in groep 5 zit straks op QWORZO taal op huidig niveau groep 4 volgt en met rekenen al in groep 7 zit. Verder gaan we veel investeren in ervaringsleren door binnen en buiten leren met elkaar te integreren. Bij het nieuwe kindcentrum komt een leertuin waarin kinderen door te doen, leren in de praktijk. We hopen ook op een mooie samenwerking met het Dollard College hierin.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten