18.6 C
Delfzijl
zondag 21 juli 2019
Home Algemeen Extra geld voor peuters en kleuters met taalachterstand

Extra geld voor peuters en kleuters met taalachterstand

Delfzijl – De gemeente Delfzijl stelt voor 2015 extra geld beschikbaar voor peuters vanaf 2,5 jaar en jonge kleuters in de leeftijd van vier jaar met een (taal)achterstand. De eenmalige aanjaagsubsidie van € 45.000,- is bedoeld voor een tussenklas op Brede School Noord en een tussenklas op Brede School Tuikwerd. De tussenklassen gaan in het nieuwe schooljaar van start.

Vroegtijdig en spelenderwijs verbeteren
“Het doel van de tussenklas is om te onderzoeken of de prestaties van deze jonge kinderen vroegtijdig en spelenderwijs verbeterd kunnen worden”, aldus wethouder Jan Menninga. “Als gemeente vinden wij het belangrijk dat ook deze kinderen een vliegende start kunnen maken op het moment dat ze naar de basisschool gaan.”

Brug tussen speelzaal en basisonderwijs
Brede School Noord en Brede School Tuikwerd richten beide een lokaal in met ontwikkel- en spelmateriaal. Dit in samenwerking met peuterspeelzaalorganisatie Kids2b. De doelgroep kan daarmee straks op al haar ontwikkelingsgebieden actief worden gestimuleerd. De tussenklassen worden gezamenlijk verzorgd door een pedagogisch medewerker van de peuterspeelzaal en een leerkracht van het basisonderwijs. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de wereld van de peuterspeelzaal en die van de basisschool.

Advertenties

Advertenties