fbpx
woensdag 01 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Esma Güven wint voorleeswedstrijd regio Appingedam en Delfzijl

Appingedam – Afgelopen woensdag vond de voorleeswedstrijd van de regio Appingedam en Delfzijl plaats in de bibliotheek van Appingedam. De wedstrijd werd gewonnen door Esma Güven van Openbare basisschool de Vuurvlinder uit Appingedam. Ze mag de regio vertegenwoordigen in de halve finale van de provincie Groningen.

Aan de voorleeswedstrijd deden 14 kandidaten mee ze werden aangemoedigd door hun supporters en om de beurt door de presentator en oud-medewerker Tet Luursema van bibliotheek Delfzijl naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Esma las een fragment voor uit het boek De tovenaars van Ooit van Cressida Cowell.

Drie wethouders in jury
De jury bestond uit drie wethouders Annalies Usmany (Appingedam),Bé Schollema (Loppersum) en Hans Ronde (Delfzijl), beoordeelde de voorlezers. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na juryberaad werd het verlossende woord door juryvoorzitter Annalies Usmany gesproken.

De jury vond dat Esma alle aspecten van een goede voorlezer heeft laten zien. Estelle van Openbare basisschool Jan Ligthart in Delfzijl is reserve winnaar geworden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,327VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer