Emme Groot stopt als burgemeester in Delfzijl

DelfzijlBurgemeester Emme Groot heeft vanmorgen om 11:00 uur laten weten zijn functie als burgemeester van de gemeente Delfzijl op te geven. Hij beëindigt zijn functie per 1 juli 2015.

Op 18 april 2000 solliciteerde Groot naar de funcie van burgemeester en exact vijftien jaar later  heeft hij de raad op de hoogte gebracht van zijn ontslag.

De 58-jarige burgemeester laat aan een interview met Havenstad FM weten dat hij als burgervader zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar moet zijn, wat zijn weerslag heeft op de fysieke gesteldheid. Dit in gecombineerd met het feit dat hij al 25 jaar actief is in het openbaar bestuur, waarvan 15 jaar als burgemeester, heeft Groot doen besluiten te kiezen voor een andere uitdaging.

Groot zal niet terugkeren als burgemeester, hij voelde zich verbonden met Appingedam en Delfzijl en voelt er niets voor om deze functie in een andere plaats te vervullen. Groot heeft de ambitie zich in te zetten voor de jeugd en kiest er daarom voor om aan de slag te gaan bij kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool.Back to top button