Eerste week Kriebeldam zit er weer op

Appingedam – De vakantiespelen Kriebeldam zijn vorige week maandag weer van start gegaan en duren nog tot en met vrijdag 17 juli. Aan deze 49ste editie van de spelweken doen dit jaar ruim 150 kinderen mee. Dit zijn er helaas wat minder dan de ruim 200 kinderen vorig jaar maar dat mag de pret niet drukken. Als thema heeft de organisatie dit jaar gekozen voor “Kriebeldam in beeld en geluid”. Dit betekent dat veel activiteiten in het teken staan van film, muziek en alles wat daar bij komt kijken.

Buiten dat ook activiteiten zoals het huttenbouwen en een nachtje blijven slapen. Voor de jongste groepen was dat filmkijken en slapen in het ASWA gebouw en de oudste groepen in een scoutinggebouw in Roden. Op de vrijdagmiddag was er een uitgebreid spellencircuit voor alle groepen. De eerste week werd op de vrijdagavond afgesloten met een puntenspel in het centrum van Appingedam.

Dankzij bijdragen van diverse sponsoren waaronder het SNS Fonds Eemsmond, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, Rabobank Noord Groningen, Loket Leefbaarheid, Albert Heijn Appingedam, AkzoNobel en de Rotary Club Eems Dollard is de organisatie er weer in geslaagd om een uitgebreid programma met leuke activiteiten op te zetten.

Verder wordt er door de organisatie al druk nagedacht over Kriebeldam in 2016. Dat beloofd namelijk een extra speciale editie te gaan worden in verband met het 50 jarig jubileum dat er aan zit te komen. Dit alles was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de belangeloze inzet van talloze vrijwilligers die ieder jaar weer een groot deel van hun vakantie opofferen om de kinderen in Appingedam een leuke tijd te laten beleven. Ook voor deze (oud)medewerkers beloofd Kriebeldam in 2016 een groot feest te gaan worden.

Men kan op de hoogte blijven van deze Kriebeldam en de komende editie door hen te volgen op Facebook en op www.kriebeldam.nl.

Back to top button