Eerste van zestien nieuwe ambulances voor post Appingedam

AppingedamDe ambulance is het middel om de beste patiëntenzorg te kunnen bieden. Ambulancezorg Groningen heeft op dit gebied een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Na een intensieve voorbereiding in 2014 presenteerde de organisatie op vrijdag 10 april in Appingedam de eerste nieuwe ambulance in zijn unieke vorm. De komende maanden zullen de andere vijftien bestelde identieke ambulances geleverd worden. Deze nieuwe ambulances worden verdeeld over de provincie Groningen.

De ambulance in deze vorm is volledig ontworpen aan de hand van een wensen- en eisenpakket vanuit Ambulancezorg Groningen. In samenwerking met de bouwer van de voertuigen, Miesen uit Duitsland, en Tulatech, die de ambulancetechniek heeft ingebouwd, is een nieuw type ambulance ontstaan. Deze ambulance is uitgerust met de nieuwste innovaties op het gebied van medische apparatuur, waarbij veiligheid van de patiënt en de medewerkers voorop staat.

De nieuwe ambulance is ten opzichte van het huidige wagenpark op vele punten verbeterd. Zo is de binnenkant volledig ontworpen zonder naden en randen en zijn de kasten vloeistofdicht afgesloten. Er zijn een aantal ontwikkelingen doorgevoerd die de nieuwe ambulance uniek maken. De elektrische brancard is uitgerust met een bijgeleverd pakket die te gebruiken is voor obesitas patiënten. Dit heeft grote voordelen voor het comfort van de patiënt en heeft een Arbo technisch voordeel voor het ambulancepersoneel. Daarnaast is de ambulance uitgerust met een draaiende infrarood lamp op het dak, waardoor de traumahelikopter de ambulance vanuit de lucht kan zien middels een nachtkijker. Verder is de spoedtas veiliger opgeborgen en is de ambulance voorzien van instapverlichting.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”123″]


Back to top button