Eerste MTB-tocht uit ‘Eemsdelta Beweegt’ een succes

Delfzijl – Het Huis voor de Sport Groningen, in samenwerking met lokale sportaanbieders, biedt in het kader van ‘Eemsdelta Beweegt’ een twintigtal beweeg evenementen voor Senioren aan. Afgelopen woensdag kon samen met de stichting MTB Eemsdelta de ‘City-MTB Eemsdelta’ route worden beleefd. Bijna vijftig enthousiaste MTB-ers verschenen aan de start.

De route is ontwikkeld door Stichting MTB Eemsdelta. De gemarkeerde tocht, die sinds april kan worden gereden, voert de fietsers door en rond Delfzijl. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats bij de camperplaats in Delfzijl.  biedt de deelnemers een zeer gevarieerd traject over landweggetjes, oude en nieuwe dijken, door dorpjes en bossen, maar ook af en toe over asfalt om aansluitingen te kunnen maken.

‘Ik woon al 30 jaar in dit gebied en ben vandaag op plekken geweest waar ik het bestaan niet vanaf wist’, aldus een van de deelnemers.

De deelnemers kregen na afloop van de tocht een drankje en een hapje aangeboden vanuit het Eemshotel. Meer informatie via mtbeemsdelta.org en eemsdeltabeweegt.nl.

Back to top button