15.7 C
Delfzijl
13 juni 2021 22:47

Eerste DeelStee in Stedum

spot_img

Stedum – In Stedum is maandag de eerste DeelStee ingericht. DeeelStee heten de standplaatsen met laadpaal voor de elektrische deelauto’s van DeelSlee, de nieuwe coöperatie voor elektrische deelauto’s. Deze week verschijnt er in vijf dorpen van de gemeente Loppersum zo’n DeelStee voor de elektrische auto’s. Het gaat in eerste instantie om acht laadpalen in Loppersum, Middelstum, Stedum, Garrelsweer en Garsthuizen.  Met DeelStee maakt Loppersum zich klaar voor elektrisch deeltransport, waarvoor de afgelopen week de coöperatie DeelSlee is opgericht door maar liefst 20 leden: dorpsverenigingen, zorg- en energiecoöperaties en de gemeente Loppersum.

Dankzij de nauwe samenwerking met Enexis, Elize (Kon. Oosterhof Holman) en Hak is het gelukt de palen vóór de start van het project voor elektrische deelauto’s te plaatsen en aan te sluiten op het stroomnet. De laadpalen worden eigendom van de coöperatie. De stroom wordt betrokken van EnergievanOns (EvO), de energieleverancier van de gezamenlijke coöperatieve beweging in Noord-Nederland.

Het ligt in de bedoeling om komend jaar in alle 17 dorpen van de huidige gemeente Loppersum laadpalen te plaatsen. In Loppersum en Middelstum staan tevens openbare laadpleinen in de planning van DeelSlee.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten