5.9 C
Delfzijl
22 april 2021 05:13

Eén front tegen verdere afbraak van de Leefbaarheid in de Eemsdeltaregio

Meedhuizen – In toenemende mate is de bevolking in het Eemsdelta regio ontevreden dat hun stem niet of nauwelijks gehoord wordt door de daarvoor verantwoordelijke instanties.

Dat de behoefte om te worden gehoord er wel degelijk is, wordt bevestigd door het feit dat de regio sterk onder druk staat als gevolg van regelmatig voorkomende aardbevingen. Daar bovenop komen er nieuwe activiteiten die een sneeuwbaleffect veroorzaken op al bestaande schades en grote bedreigingen zijn voor de leefbaarheid, nu en voor de langere termijn zoals onder andere de windturbine invasie.

Het Burgerinitiatief Zuidelijke Dorpen Delfzijl heeft het voortouw genomen om de verschillende belangenbehartigers uit de dorpen en wijken te koppelen, te horen en de gezamenlijke problematiek met één stem aan de betreffende instanties te adresseren.

Dit wil zij bewerkstelligen via bijeenkomsten, het uitnodigen van gasten uit bijvoorbeeld het bedrijfsleven en overheid. Daarnaast zal zij zich, daar waar mogelijk en van toepassing, laten bijstaan door deskundigen.

Het initiatief is in eerste instantie voor een proefperiode van drie jaar. Daarna wil men met haar achterban de periode evalueren over nut en noodzaak.

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten