Eelwerderbrug weer in werking na aanvaring vorige week

Appingedam – De Eelwerderbrug over het Eemskanaal bij Appingedam is vanaf donderdag 30 juli weer te gebruiken voor schepen hoger dan vijf meter. De bedieningskabels zijn hersteld en het testen van de brug is succesvol verlopen. Voor het wegverkeer is de brug in de N33 sinds woensdagavond 21.30 uur weer beschikbaar.

De brug is donderdag 30 juli eerst alleen ter plaatse bedienbaar. Een brugwachter is vanaf 08.00 uur aanwezig om de brug te bedienen. Rijkswaterstaat werkt vervolgens verder aan het herstellen van de cameraverbinding voor bediening op afstand vanuit de centrale bedienpost in Appingedam.

De bedieningskabels en remmingswerken liepen op donderdagavond 23 juli flinke schade op bij een aanvaring door een binnenvaartschip. Hierdoor was bediening van de brug niet meer mogelijk en was het Eemskanaal ter hoogte van de brug gestremd voor scheepvaart met een hoogte van meer dan vijf meter.

Rijkswaterstaat is direct na de aanvaring een onderzoek gestart naar de ernst van de schade en de herstelmogelijkheden. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn de bedieningskabels hersteld. Om te kunnen garanderen dat de brug volledig en veilig functioneert is de brug vervolgens grondig getest.

Back to top button