Edward Stulp op de kieslijst van Groninger Belang

SpijkRaadslid Edward Stulp van de lokale partij lijst Stulp staat zesde op de kieslijst van de nieuwe politieke partij Groninger Belang. Maar liefst 16 lokale partijen actief in de provincie Groningen hebben hun krachten gebundeld en werken samen in de nieuwe provinciale partij het Groninger Belang. Daarmee is het Groninger Belang een nieuwe partij op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2015, maar zeker geen onervaren partij.

De lijst van 50 kandidaten barst van de ervaring. Zij bestaat uit raadsleden, fractie voorzitters, (ex) wethouders en andere gemotiveerde lokale politici. Daarmee brengt het Groninger Belang direct een stuk ervaring en expertise naar de Staten. Gekoppeld aan daadwerkelijke ervaring met het provinciaal beleid in Stad en Ommeland.

Mijn naam is Edward Stulp en ben nu al weer 9 jaar actief in de gemeentepolitiek, 4 jaar lang als fractievoorzitter in de gemeenteraad, 3 jaar als wethouder en nu alweer 1 jaar als raadslid. Mijn focus ligt al jaren op de woorden: Talent, Werk en Passie.

De provincie Groningen heeft veel talent is huis en de mogelijkheid om véél werk te creëren, maar het wordt niet opgepakt. Nu langzamerhand wordt het iedereen duidelijk dat wij jarenlang het verkeerde beleid hebben gevoerd. Ik wil graag met al mijn passie de ‘landelijke partijen’ overtuigen dat wij een koerswijziging moeten doorvoeren. Ik hoop dan ook oprecht dat de bevolking massaal achter Groninger Belang gaat staan. Wij zullen zorgen dat de ‘passie’ weer terug komt en weer de ‘menselijke maat’ en ‘werkgelegenheid’ tot de belangrijkste thema’s kunnen bombarderen.

Het Groninger Belang is ontstaan uit de behoefte van de lokale partijen om mee te denken over en mee te werken aan verandering van dit beleid. Groningen kent een aantal grote dossiers waarin naar de mening van het Groninger Belang meer naar de inwoners van onze provincie moet worden geluisterd. En waarin de belangen van deze inwoners centraal zouden moeten staan. Zoals bijvoorbeeld de aardgaswinning, windmolens en gemeentelijke herindeling. Ook de economische ontwikkeling en werkgelegenheid kan anders en beter aangepakt worden.

 

Back to top button