13.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 10:23

Drie teams tafeltennisvereniging DTTC’78 kampioen

spot_img

Delfzijl – In de najaarscompetitie zijn twee senioren teams en één jeugdteam van DTTC’78 kampioen geworden.

Het eerste senioren team uitkomend in de 2e Noordelijke Divisie heeft vanaf begin op de eerste plaats gestaan. Met nog 1 thuiswedstrijd te spelen tegen Dokkum waren 3 winst partijen voldoende om kampioen te worden. De eerste 2 partijen gingen door uitstekende spel van Stefan Dallinga en Edwin van der Wal naar Appingedam. NU was het de beurt aan kopman Robert Janssens om het kampioenschap binnen te halen. Het werd een spannende en zenuwslopende wedstrijd die door Robert nipt in 5 games wist te winnen en het kampioenschap was een feit en promotie naar de 1e Noordelijke Divisie. Ook een compliment naar 2 invallers Jonathan Bilder en Baraa Hashem van team 2 die afgelopen competitie 6 van de 9 partijen wisten te winnen en dus ook hun steentje hebben bijgedragen.

Het derde senioren team met Fransisca van Delden, Lennard Froma, Michael Veen, Maikel Peters en Henk Woldhuis stond met nog 1 wedstrijd te spelen gelijk met Aktief Winsum. De laatste wedstrijd moest gespeeld worden bij Aktief Winsum en een 6-4 overwinning was voldoende om het kampioenschap in de wacht te slepen. Het begon erg goed voor DTTC want door prima overwinningen van Lennard, Maikel en Michael was de tussenstand 3-0 voor DTTC. Het dubbel werd verloren en na 2 enkel partijen stond het 5-1 voor DTTC en dus nog 1 overwinning. Het werd als nog een spannende wedstrijd want Zowel Maikel van Michael wisten niet te winnen en dus een werd het 5-3. Nu mocht kopman Lennard het kampioenschap binnen halen en na een prima gespeeld wedstrijd wist Lennard met 3-0 te winnen en het kampioenschap was een feit.

Bij de jeugd werd en naast de reguliere competitie ook een minicompetitie gespeeld. Tafeltennisvereniging DTTC’78 deed met twee teams mee aan deze competitie (team 1 Luuk Silvrants, Robert Nijboer en Lorenzo Hut Team 2 Xander Hut, Marijn Jager en Ruben Bolt). Het eerste team had nog 3 punten nodig om kampioen te worden en te promoveren naar de reguliere competitie. Na een 3-2 overwinning op Vinkhuizen en een 4-1 overwinning op team 2 van DTTC was het kampioenschap een feit. Volgend jaar gaan Luuk, Robert, Lorenzo en Nina als team meedoen met de reguliere competitie.

In de voorjaarscompetitie doen er zes seniorenteams mee en drie jeugdteam en daarnaast nog minicompetitie.

kampioenen

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten