Drie koninklijke onderscheidingen in Loppersum

LoppersumBurgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum reikte vrijdagochtend drie een koninklijke onderscheidingen uit in de gemeente. Mevrouw Heikamp-Eltink werd  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Heikamp doet de vrijwillige activiteiten altijd met veel plezier en enthousiasme. Zij wordt  gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Hieronder staan de verdiensten van mevrouw Heikamp.

1985 – heden Penningmeester van de afdeling ’t Zandt en van de afdeling ’t Oostelijk Ommeland van de FNV bouw. Bij de afdeling ’t Zandt regelde zij de verzilvering van de vakantiebonnen. De afdeling ’t Oostelijk Ommeland, ontstond uit een fusie tussen drie afdelingen. Naast haar bestuurlijke taken staat ze tot op heden altijd klaar als vraagbaak voor de leden, helpt zij ieder jaar in maart leden met het invullen van de belastingaangiften (ca. 125 leden) en organiseert zij thema-, kaart- en sjoelavonden.
1992 – heden Vrijwilliger bij Voetbalvereniging Zeerijp De Fivel. Aanvankelijk was zij jeugdleider. Tevens is zij lid van de Kantinecommissie. Zij regelt de bemensing en draait zowel twee tot drie keer per week kantinediensten als ook bij vergaderingen en sponsoravonden. Tot 2004 fungeerde de kantine van de voetbalclub tevens als ‘dorpshuis’. Zij verzorgt tevens de was van het eerste elftal. De uitreiking werd gedaan in de voetbalkantine van De Fivel in Zeerijp.

De volgende persoon die op het lijstje van de burgemeester stond was de heer Dijkens uit Loppersum hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de gereformeerde kerk aan de Burgemeester van de Munnikstraat.
De heer Dijkens doet de vrijwillige activiteiten altijd met veel plezier en enthousiasme. Hij kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.
Hieronder staan de verdiensten van de heer Dijkens..

1968 – 2012 Jeugdouderling en vervolgens wijkouderling van de kerk in Loppersum
1976 – 1986 Voorzitter van de voetbalvereniging CVV LVC
1986 – 1994 Bestuurslid van voetbalvereniging SC Loppersum
1992 – 2007 Bestuurslid/voorzitter van Fotoclub de Wiemers
1994 – heden Lid van het onderhoudsteam van de kerk in Loppersum
1996 – heden Voorzitter van de stichting Help Afrika
2010 – heden Vrijwilliger bij voetbalvereniging SC Loppersum.

Mevrouw Boersma-Dijksterhuis uit Zijldijk werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Boersma was/is actief als commissielid van de vrouwenraad ’t Zandt;  president van de bejaardensoos 55+ Zijldijk/Oosternieland; ouderling en wijkouderling van de Protestantse Gemeente Roodeschool; seniorenvoorlichter namens de Stichting Welzijn & Dienstverlening en redactielid van de Dorpskrant “Oosternijzielster”.(niet op de foto)

Back to top button