fbpx
18.9 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Sport DRC Phoenix met gemak langs de Groninger studenten

DRC Phoenix met gemak langs de Groninger studenten

GroningenNa de topper van vorige week stond dit weekend voor Phoenix de wedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma. De studenten bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Phoenix heeft het altijd lastige wedstrijden gehad tegen de studenten al zijn de verhoudingen dit seizoen anders. Om mee te blijven doen in de strijd bovenin was er maar een ding wat moest gebeuren en dat was winnen.

Voor de meegereisde supporters was het enigszins koud maar voor de spelers waren de omstandigheden prima te noemen. De beginfase begon Phoenix rommelig maar drukte men de thuisploeg ver terug op haar eigen helft. Door slordigheden wist Phoenix echter nog niet tot score te komen. Na een kwartier spelen kwamen de Delfzijlsters beter in hun spel. Aanvalstactieken werden met succes afgewisseld en al snel scoorde Phoenix de ene na de andere try. Bij rust stond er al een voorsprong van 0 – 38 op het wedstrijdformulier.

De rust werd gebruikt om diverse wisselingen door te voeren in het team. Het grote aantal frisse spelers wat Phoenix kon inbrengen bracht nieuw elan in het spel. Men bleef de studenten terugdringen en het verschil werd met meerdere tries tot uitdrukking gebracht. Richting het einde van de wedstrijd zakte Phoenix wat weg. De studenten zagen hun kans schoon en in een korte tijd wist men de eer te redden met twee keurige tries. De sportieve wedstrijd werd uiteindelijk met overduidelijke cijfers gewonnen door Phoenix die een 10 – 69 overwinningen konden bijschrijven. Phoenix heeft nu een rustperiode van twee weken maar zal dan op zondag 8 maart moeten aantreden voor de uitwedstrijd tegen rugbyclub Zwolle. Dit zal zeker een moeilijke wedstrijd worden waar Phoenix uit een ander vaatje moet gaan tappen.