4.3 C
Delfzijl
8 mei 2021 09:41

Doe Denk Duurzaam van start in Loppersum

Loppersum – Je wilt iets doen met ‘deelauto’s’, maar je hebt geen idee wie mee zou willen doen. Je hebt een duurzaam idee maar je denkt dat je de enige bent. Je hebt een nieuwe compostmethode ontdekt en je wilt je ervaring delen met anderen. Hier wil het initiatief Doe Denk Duurzaam u mee helpen.

Het idee is ontstaan vanuit het Platform Duurzaam Loppersum. Doe Denk Duurzaam wil mensen verbinden, vraag en aanbod bij elkaar brengen. We zoeken enthousiaste mensen uit de gemeente Loppersum die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben om mee te denken en vooral te doen. Ben je creatief en heb je een idee om in het kader van duurzaamheid samen met anderen iets te doen, doe dan een keer mee!

Platform Duurzaam Loppersum
Het Platform Duurzaam Loppersum is in 2012 ontstaan om verder te werken aan een duurzame samenleving in de gemeente Loppersum. De afgelopen jaren zijn vanuit het Platform allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder de viering van de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid in Loppersum, een themavond over duurzaam bouwen, een actie in het kader van duurzaam water en de Duurzame Markt Loppersum 2014. Vanwege het succes van die markt is momenteel een werkgroep bezig met de voorbereidingen voor een Duurzame Markt Middelstum op zaterdag 26 september, in samenwerking met de Streekproductenmarkt bij de Borg Ewsum.

Netwerkbijeenkomsten
In het Platform Duurzaam Loppersum komen inwoners en ondernemers uit de gemeente Loppersum twee tot drie per jaar bij elkaar voor de bespreking van duurzame thema’s. Sommigen doen mee namens de verenigingen van Dorpsbelangen, anderen hebben een biologisch bedrijf, zijn raadslid of doen mee vanuit persoonlijke betrokkenheid. Het Platform komt bijeen om nieuwe initiatieven te bedenken, suggesties te bespreken en om voorstellen uit te (laten) voeren.

Een keer meedoen?
Hebt u een duurzaam idee en zoekt u anderen om dit idee mee uit te voeren? Of wilt u gewoon lekker de handen uit de mouwen steken bij een kortlopende activiteit voor een nog duurzamer Loppersum? Meld u dan aan bij Doe Denk Duurzaam! Vragen of aanmelden kan bij de contactpersonen Sophie Ouboter, tel.nr. 06-40346019 (na 18.00 uur of in het weekend) en Dirk van Impe, tel.nr. 06-29550235 of via de site www.doedenkduurzaam.nl.

Contactpersoon van de gemeente Loppersum is mevrouw L. van den Akker. Meer informatie of aanmelden om mee te denken met het Platform kan via tel. nr. 0596-54 82 000, mevrouw E. Biemold, e.biemold@loppersum.nl.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten