Dirigent Mieke Groen neemt afscheid van Swingin’ seniors

Appingedam – Dirigent Mieke Groen neemt na 25 jaar afscheid van seniorenorkest Swingin’ seniors. Zij blikt terug op een mooie tijd waar ze met weemoed afscheid van neemt.

Het orkest uit Appingedam, waarin mensen uit de hele provincie meespelen, werd rond 1990 opgericht door Peter de Vos. Hij was trompettist en voormalig directeur van wat toen nog ASWA (Algemene stichting welzijn Appingedam) heette. Hij wilde ouderen die niet meer goed mee konden komen in de reguliere harmonie en fanfare orkesten de mogelijkheid bieden hun hobby op een plezierige en laagdrempelige manier voort te zetten. Swingin’ Seniors is gestart onder leiding van de heer Westerdijk: een gepensioneerde dirigent met een lange staat van dienst. Toen hij ziek werd nam Mieke de leiding van het orkest tijdelijk over. Uiteindelijk is  dat op een paar maanden na 25 jaar geworden.

Mieke over deze periode: ‘Het waren voor mij heel leerzame en fijne jaren met een hechte club muzikanten en ik kijk dan ook terug op een periode met veel muziek, mooie optredens en gezellige repetities waar nooit een wanklank was te horen. Ook het sociale aspect was belangrijk. Bijkletsen in de pauze onder het genot van een kopje koffie en vaak gebak als er iemand jarig was geweest. Al met al een mooie tijd waar ik toch met een beetje weemoed afscheid van neem.’

De Swingin’ Seniors vinden het erg jammer dat Mieke er mee stopt, maar ze hebben een nieuwe dirigent gevonden waar ze de komende jaren enthousiast mee verder gaan: Liesbeth Blaauw. Mensen die het leuk lijkt mee te spelen kunnen meer informatie krijgen via swingingseniors@ziggo.nl.

Back to top button