zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Dijk en stranden tussen Delfzijl en de Eemshaven vanaf eind augustus afgesloten

spot_img

Delfzijl / Eemshaven – De komende jaren wordt de dijk tussen de Eemshaven en Delfzijl hoger, breder en sterker gemaakt. In de afgelopen maanden heeft Ommelanderdiek diverse voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo is de bodem onderzocht en zijn er bomen gekapt bij de waterpartijen. Deze zomer gaan de werkzaamheden verder.

Na de zomervakantie begint Ommelanderdiek met het verwijderen van de parkeerplaatsen achter het MuzeeAquarium. Daarna begint de aannemer met het vervoeren van zand voor de nieuwe dijk. Hiervoor zullen er veel vrachtwagens over de onderhoudsweg gaan rijden. Daarom is het noodzakelijk dat eind augustus de onderhoudsweg en de dijk afgesloten worden voor het publiek. Ook de stranden bij Delfzijl en Bierum zijn vanaf dat moment gesloten.

“Wij begrijpen dat het voor de inwoners van Delfzijl, Eemsmond en de dorpen niet leuk is dat de dijk en de strandjes afgesloten worden. Echter, het is noodzakelijk om een veilige woon- en werkomgeving te garanderen”, aldus Esther Dieker, omgevingsmanager bij waterschap Noorderzijlvest.

MuzeeAquarium en Eemshotel altijd bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden zijn het Eemshotel en het vernieuwde MuzeeAquarium gewoon bereikbaar en zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. Ook bij de entree van het Eemshotel blijven er parkeerplaatsen. Dieker: “Wij hopen dat de mensen begrip hebben voor de situatie. Samen met Ommelanderdiek zijn we aan het kijken of we tijdens de werkzaamheden uitkijkpunten kunnen inrichten, zodat mensen toch nog de Eems kunnen zien”.

Fiets- en wandelroutes worden omgeleid

In samenwerking met Routebureau Groningen worden de fiets- en wandelroutes eind augustus omgeleid. Ommelanderdiek zorgt voor omleidingskaarten die u kunt afhalen bij de VVV’s, het Eemshotel en in het bezoekerscentrum aan de Noordersingel. Onder Planning vindt u een overzicht van de werkzaamheden deze zomer.

Verwijderen kunstwerken dijk Delfzijl

Deze week wordt er gestart met het verwijderen van de kunstwerken Ede Staal, Loodsmonument en TOP locatie op de dijk in Delfzijl. De kunstwerken worden in een opslag bewaard. Na de werkzaamheden komen de kunstwerken terug op de nieuwe dijk.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten