Delfzijlster voor de rechter na poging overval speelgoedwinkel

Delfzijl – Het openbaar ministerie heeft voor de rechtbank in Groningen geëist dat een 20-jarige man uit Delfzijl opnieuw naar een jeugdkliniek gaat om zijn behandeling voort te zetten.

De man pleegde tijdens zijn verlof in maart van dit jaar een overval op een speelgoedwinkel in de Waterstraat. De man dwong onder bedreiging van een mes een medewerkster de kassa te openen. Toen hij zag wat voor impact dit had op de medewerkster is hij zonder buit vertrokken.

De politie wist de dader snel op te sporen, hij werd ter hoogte van de Nieuweweg in Farmsum ingerekend.

De Delfzijlster was ten tijde van de overval op verlof uit de jeugdkliniek waar hij verbleef, hij mocht zes dagen per week buiten de instelling verblijven daarbij kreeg hij een tientje zakgeld in de week. Volgens de man niet voldoende om eten te kopen daarom kocht hij een mes en deed een poging de winkel te overvallen.

De officier stelde voor de PIJ-maatregel (plaatsing in een jeugdinrichting) opnieuw op te leggen, waarbinnen de man na een jaar onder begeleiding terugkeert in de maatschappij. De man heeft een gebrekkige ontwikkelingsstoornis.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.Back to top button