Delfzijlster taekwondoka Ezra Oorlog domineert Open Dutch

Best – Taekwondoka Ezra Oorlog van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam heeft hoge ogen gegooid op de Open Dutch in Best afgelopen weekend. De 19-jarige Delfzijlster behaalde zowel bij de stijlpatronen als het sparren zilver. Daarmee is hij de meest succesvolle pupil van Ekema in Best.

Zelfverzekerd
Coach Anna Ekema: ‘Bij het onderdeel stijlpatronen kwam hij door zijn krachtige manier van stoten zo zelfverzekerd over, dat de jury absoluut niet onder hem uit kon. Helaas liep de tegenstander in de finaleronde net iets strakker waardoor de gouden medaille nipt aan zijn neus voorbij ging.’

Broer èn zus succesvol
Ook Ezra’s zusje Savannah Oorlog (17) scoorde goed bij het onderdeel stijlpatronen. Zij ging met brons naar huis. Ekema: ‘Savannah had sterke tegenstanders waardoor het niveau in haar poule heel hoog was. Dat ze met brons naar huis gaat is in dit geval echt heel erg goed. Daarnaast deed ze het ook erg goed bij het sparren en werd tweede in de categorie junioren rode band’.

Acht mediales
Naast de prijzen van Ezra en Savannah oorlog namen de Damster sporters 2 keer goud (Anuschka Molenberg, Sharyl van Wijk), vier zilver medailles (Savannah Oorlog, Ezra Oorlog, Yasminne Ennaciri) en twee keer brons (Savannah Oorlog en Sharyl van Wijk) mee naar huis.

Internationaal toernooi
De Open Dutch wordt elk jaar het Brabantse Best georganiseerd en trekt ruim zeshonderd deelnemers uit binnen –en buitenland.

Back to top button