fbpx
14.6 C
Delfzijl
25 oktober 2020 03:10

Delfzijlster reisorganisator in finale coronapitch

Delfzijl – “Toen bekend werd dat vakantie vieren in Nederland mogelijk zou zijn, hebben we een fotodriedaagse naar de Noordgroninger kust gelanceerd. Binnen 24 uur was de eerste fotoreis volgeboekt.” Yolanda Wals van Fotografie-reizen.nl in Delfzijl heeft inmiddels meerdere fotoweekenden in het Groninger land ingepland. In plaats van stil af te wachten tot de buitenlandse fotoreizen weer zouden kunnen beginnen, heeft ze ook in deze coronatijd haar kansen gezien. Dat is de reden dat Economic Board Groningen Fotografie-reizen.nl als één van de drie finalisten heeft aangewezen in een pitch voor ondernemers die ‘omdenken in coronatijd’.

“Een fotoreis naar de Noordgroninger kuststreek bestaat nog niet en dat terwijl hier enorm veel prachtige, fotogenieke plekjes zijn. Maar bij velen is dit onbekend,” zegt ze. “We zijn naar hotel De Boegschroef in Delfzijl gestapt om te kijken of we een coronaproof weekend zouden kunnen opzetten, waarbij we wel volledig rekening houden met de 1,5 meter maatschappij. De Boegschroef was direct enthousiast. Twaalf hotelkamers voor 2 nachten afgeblokt. Een uur later een Nieuwsbrief de deur uit gedaan. Binnen 24 uur volgeboekt! Meteen voor een ander weekend nog twaalf kamers afgeblokt en ook deze fototrip was binnen de 24 uur volgeboekt. Inmiddels hebben we deze Fotodriedaagse de komende tijd vier keer op het programma staan. We bieden daarmee niet alleen hobbyfotografen uit het hele land de mogelijkheid om een leuke vakantie in het prachtige fotogenieke Groninger landschap te houden, maar we helpen ook de plaatselijke horeca, die het in deze coronatijd ook moeilijk heeft.”

Volgens Yolanda Wals kan de regio Noord Groningen hiervan meeprofiteren. “Deelnemers aan onze fotoreizen komen met schitterende foto’s thuis. Deze delen ze op social media en de foto’s gaan de hele wereld over. Daar kan geen betaalde reclame tegenop.”

Fotografie-reizen.nl organiseert groepsreizen voor hobbyfotografen onder leiding van professionele fotografen naar prachtige bestemmingen over de hele wereld. Landen als Costa Rica, Brazilië, Kenia, Tanzania en Madagaskar zitten in het pakket naast bestemmingen als IJsland, New York, Schotland en Valencia. Maar ook in eigen land worden fotoreizen georganiseerd. Yolanda Wals: “We zijn er supertrots op wat wij in slechts drie jaar tijd hebben neergezet. We hebben inmiddels landelijke bekendheid met onze fotoreizen. We zijn één van de grootsten in ons vakgebied. Deelnemers komen graag bij ons terug. Voor volgend jaar staan reeds 26 fotoreizen op het programma. Dat we zo gemakkelijk in slechts 24 uur tijd zo’n fotoreis naar Noord-Groningen vol weten te krijgen, zegt wel iets over de impact van onze organisatie. We kunnen de toeristische sector in Groningen een enorme impuls geven.”

“Dat wij finalist zijn van de pitch van Economic Board Groningen is voor ons al een enorme opsteker. Maar nog mooier zou zijn als veel mensen op ons gaan stemmen. Dat kan via www.ebgn.nl/coronapitch.”

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten