Delfzijlster aangehouden voor poging doodslag bij vechtpartij Sc Heerenveen – FC Groningen

HeerenveenDe politie heeft zondagmiddag na de wedstrijd Sc Heerenveen – FC Groningen twee inwoners van de stad Groningen van 25 en 30 jaar, een 30-jarige inwoner van Hoogezand en een 41-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden die worden verdacht van poging doodslag, openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling. De vier konden dankzij tips van getuigen en de eigen waarneming van een motoragent op de A32 net buiten Heerenveen worden aangehouden. De auto van de mannen werd in beslag genomen. Onderzoek naar de overige betrokkenen loopt volop. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Confrontatie
Voorafgaand, tijdens en direct na de wedstrijd was de sfeer tussen beide supportersgroepen goed. Zo’n anderhalf uur na afloop van de wedstrijd, omstreeks 16.00 uur, kwamen bij de politie meldingen binnen dat nabij een horecagelegenheid aan de Nieuwsstraat een massale vechtpartij gaande was tussen twee groepen. Hierbij vielen drie gewonden. Twee van hen waren met een mes gestoken en een ander had een hoofdwond opgelopen. Alle drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling konden zij huiswaarts keren. Eén van de slachtoffers deed aangifte.

Onderzoek
Dankzij de inzet van meerdere agenten kon de vechtpartij worden beëindigd. De rust keerde dan ook weer terug in Heerenveen. Direct werd gestart met het opsporingsonderzoek. Zo hielden agenten buurtonderzoek en werd met een aantal getuigen gesproken. Ook werd in de omgeving van de Nieuwstraat met politiehonden gezocht naar mogelijk achtergebleven steekwapens. De politie roept getuigen van de vechtpartij op om zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Mocht u de beschikking hebben over foto- en/of videomateriaal dan ontvangt het onderzoeksteam dat graag. Uw beelden kunt u uploaden via het meldformulier op deze website.

 Back to top button