Delfzijl mogelijke locatie voor grootste zonnepark van Nederland

Delfzijl – De kans is groot dat aan de Warvenweg in Farmsum het grootste zonnepark van Nederland komt te staan. Vlakbij het industrieterrein Oosterhorn zal een terrein van zo’n 30 hectare komen wat plaats biedt aan ongeveer 120.000 panelen. De panelen hebben een gezamenlijk vermogen van 30 megawatt, daarmee kan het park tussen de 7.500 en 8.000 huishoudens van energie kunnen voorzien. Het voordeel van het terrein aan de Warvenweg is de ligging, nabij transformatorstation Weiwerd.

Het park is aanzienlijk groter dan andere zonneparken die al zijn gebouwd of nog gebouwd moeten worden. Tot afgelopen vrijdag stond een nog te bouwen zonnepark langs de A7 bij Leek met 15 megawatt bekend als grootste van Nederland.

Nog niet definitief
Het plan voor de bouw van het zonnepark is echter nog niet geheel rond, er zijn nog aanvullende voorwaarden waaraan wordt gewerkt. Een woordvoerder van projectontwikkelaar SunPort Energy meldt dat men al in overeenstemming is gekomen met Groningen Seaports over de grondprijs.

Daarnaast heeft de projectontwikkelaar al een toezegging gekregen van het ministerie van Economische Zaken voor een subsidie voor de eerste vijftien jaar. Naast de subsidie zal het zonnepark worden gefinancierd door investeerders en banken. SunPort Energy verwacht na de zomer alle plannen rond te hebben.

Back to top button