8.3 C
Delfzijl
6 mei 2021 18:16

De Wilgenstee krijgt eerste Bibliotheek op School in gemeente Loppersum

ZeerijpDonderdag 22 januari opent obs de Wilgenstee in Zeerijp om 09.45 uur een nieuwe schoolbibliotheek. Het is de eerste schoolbibliotheek in de gemeente Loppersum. De opening wordt verricht door wethouder Bé Schollema.

De Bibliotheek op school
Bibliotheken, basisscholen en gemeenten zijn een intensieve meerjarige samenwerking gestart onder de naam ‘de Bibliotheek op school’. De leesconsulent van de Bibliotheek en de leescoördinator van de school werken intensief samen. Structurele aandacht voor lezen en mediawijsheid worden ingeroosterd en is er een goede collectie boeken aangeschaft. Alle leerlingen zijn lid geworden van de schoolbibliotheek.

Lezen is leuk
Het project Lezen is leuk! Start samen met de opening van de nieuwe schoolbibliotheek. Lezen is leuk! ! is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland. Het project richt zich op de ondersteuning van basisscholen in de krimpgebieden Noord-Oost Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen.

De leerlingen hebben een feestprogramma na de officiële opening. De kinderen van groep 1 tot en met 4 worden voorgelezen door Marijke Maas en Netty Niehoff. De kinderen van groep 5 tot en met 8 zien een theatervoorstelling van Vertellus.

Leeskilometers
Leren begint bij lezen. Vrij lezen is goed voor de taalontwikkeling. Een kind leert 1.000 nieuwe woorden per jaar door 15 minuten vrij lezen per dag. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om veel te kunnen lezen.

 

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten