De jeugdboswachters van Het Groninger Landschap kunnen verder kijken

Groningen – Het eerste crowdfundingproject van Het Groninger Landschap is succesvol afgesloten. In juni startte Het Groninger Landschap met de crowdfundingactie “Laat onze jeugdboswachters verder kijken!”. Doel was om samen met de crowd €5000 op te halen, zodat alle 25 jeugdboswachters van een verrekijker kunnen worden voorzien. En het is gelukt, het doelbedrag is binnen. De kijkers kunnen worden aangeschaft.

Spannende weken
Op zondag 28 juni jl. was het officiële startschot van de crowdfundingactie. Hanneke Kappen (ambassadeur) interviewde jeugdboswachter Lex Stoit en overhandigde hem symbolisch al een eerste verrekijker. Spannend wat er daarna ging gebeuren. Maar sinds de lancering kwamen er niet alleen donaties binnen, de actie werd ook op hele andere wijzen ondersteunt. Zo werden er bijvoorbeeld uit een nalatenschap klassieke verrekijkers gedoneerd. Prachtige exemplaren,  vaak wat ouder en daardoor niet altijd meer even geschikt om door onze jeugdboswachters te worden gebruikt, maar het gebaar is natuurlijk geweldig en alle hulp wordt enorm op prijs gesteld.

Jeugdboswachters uniek in Nederland
De jeugdboswachters van Het Groninger Landschap zijn uniek in Nederland. Na schooltijd en in de weekenden fietsen of wandelen ze een rondje in hun gebied van Het Groninger Landschap om de boel te controleren. Ze zoeken sporen, tellen vogels en houden dieren in de gaten. Als er iets mis is bellen ze een beheerder van Het Groninger Landschap. De stichting biedt hiermee als enige in Nederland een unieke vrijwilligersfunctie aan in de natuur voor de jeugd tussen de 12-18 jaar.

Dank aan alle donateurs
Het Groninger Landschap is alle donateurs bijzonder dankbaar. Om alle werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is een verrekijker onmisbaar. €5000 is een groot bedrag. Maar samen en met dank aan de crowd is het  gelukt om dit bedrag bij elkaar te krijgen.Back to top button