De gemeente Eemsdelta heeft nu officieel een mountainbikeroute

Delfzijl – Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta heeft zaterdagmiddag op ludieke wijze de eerste MTB-route, City MTB Eemsdelta genaamd, in de gemeente geopend. Het initiatief voor de mountainbikeroute komt van een vriendengroep van oud-Delfzijlsters. Ze vonden dat ze vaak genoeg naar Drenthe en Westerwolde hadden gereisd voor hun hobby. Samen met medewerkers van Gemeente Eemsdelta, Natuurmonumenten, Groningen Seaports speurden ze in de regio naar een attractieve MTB-route.

Het speurwerk heeft geresulteerd in drie routes, een MTBike route van 28 kilometer voor de MTB-fiets en twee MTBoots routes van 15 en 9 kilometer voor de wandelaars. De drie routes zijn zo uitgelegd dat wandelaars en fietsers elkaar zo min mogelijk hinderen, terwijl het toch nagenoeg dezelfde route is.

Route door de gemeente Eemsdelta
De start van de route ligt bij het Eemshotel vanaf daar fietsen mountainbikers via het haventerrein, Farmsum, via de wijk Tuikwerd, langs het Eemskanaal richting Appingedam en via Uitwierde weer terug richting het Eemshotel. Er zijn plannen om de route nog verder uit te breiden bijvoorbeeld richting Loppersum.

De gemeente Eemsdelta en de Bewoners Commissie Centrum (BCC) Delfzijl hebben het geheel financieel mogelijk gemaakt.

foto: Robert Mijdendorp / Toffe Studio
foto: Robert Mijdendorp / Toffe Studio

Back to top button