fbpx
13.4 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen organiseert de Proostmeer snerttrail

De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen organiseert de Proostmeer snerttrail

Wagenborgen – Op zaterdag 21 december organiseert Loop- en trainingsgroep De Fietsende Hardloper uit Wagenborgen de Proostmeer snerttrail/cross. Dit is een recreatieve loop rondom het Proostmeergebied over 1, 2, 3 of 4 rondes. 1 ronde is ongeveer 1600 meter lang.

Het parcours is grotendeels onverhard en loopt dwars door en langs de natuurlijke omgeving van het Proostmeer. In de winterperiode gebruiken veel hardlopers de cross of trail vaak als training voor het wegseizoen. Steeds meer mogen dit soort lopen zich verheugen in een bredere belangstelling, omdat het ook puur genieten is van het lopen in en door de natuur.

Heb je dus zin om een betere, sterkere hardloper of loopster te worden of wil je lekker lopen en genieten van de natuur dan is deze snerttrail/cross iets voor jou.

Na afloop wacht een warme kop snert op je als beloning van de geleverde prestatie. Het is voor iedereen geschikt, omdat je zelf de keuze kunt maken hoeveel rondes je wilt lopen. De maximale afstand is ongeveer 6400 meter, of zoals een aangemelde deelnemer meldde: de groene 4 mijl van Wagenborgen.

Wil je verzekerd zijn van een kop warme snert dan is aanmelding voor 14 december noodzakelijk. Latere aanmelding of op dezelfde dag is mogelijk, maar geeft geen garantie op deze snert.

Inschrijving is op 21 december vanaf 9.00 uur op de parkeerplaats bij het Proostmeer aan De Elzen.

Info en voorinschrijving: e.g.stoutmeijer@ziggo.nl of http://www.defietsendehardloper.nl/index.php/agenda

De deelnamekosten zijn laag gehouden: €2,50. Een eventuele opbrengst wordt gedoneerd aan het UMCG kanker researchfonds.

Mocht deze trail/cross in de smaak vallen dan zijn er plannen en mogelijkheden om een volgende editie over meerdere en langere afstanden te lopen.

Advertenties