Danara Stoppels Nederlands Kampioen kogelstoten

Holwierde – De 16-jarige Danara Stoppels mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen kogelstoten noemen. De atlete uit Holwierde stootte de kogel van 3kg naar een afstand van 14,69m.

De beste 16 meiden van Nederland in de categorie tot 18 jaar stonden in de indooratletiekhal in Apeldoorn aan de start. Danara begon de wedstrijd met een stoot die naast de sector belandde, hiermee had ze een kruis achter haar naam staan.

De tweede poging werd een voorzichtige stoot van 13,32m, maar hiermee stelde ze een finaleplaats bij de acht beste deelnemers zeker en kreeg ze in ieder geval nog drie extra pogingen. In de derde ronde ging ze voluit en landde de kogel pas na 14,69m. Aan het slot van de wedstrijd werd het nog heel spannend omdat de concurrentie tot 14,34m kwam, maar Danara behield de verste afstand en mocht dus de gouden medaille in ontvangst nemen.

Met deze Nederlandse kampioenschappen is het hoogtepunt van het indoorseizoen alweer achter de rug. Danara zal zich nu gaan richten op het outdoorseizoen, waarbij ze zich, naast het kogelstoten vooral zal gaan focussen op discuswerpen en op haar favoriete onderdeel speerwerpen.