7.4 C
Delfzijl
20 april 2021 06:28

Danara Stoppels uit Holwierde wint brons op NK

Vught – Afgelopen weekend werd in Vught (Noord-Brabant) de NK atletiek junioren gehouden. Deze officiële Nederlandse Kampioenschappen losse onderdelen is voor jeugd van 16 tot met 19 jaar. Echter mag je vanaf 14 jaar meedoen mits je persoonlijke record goed genoeg is. De 14 jarige Danara Stoppels uit Holwierde was dan ook één van de jongsten tussen de ruim 1000 deelnemers. Maar ze stond zeker haar mannetje en won brons bij het speerwerpen in de categorie meisjes junioren B (16-17 jaar).

Met technisch goed werpen en een snelle arm gooide Danara de speer naar weer een nieuw persoonlijk record van 42.86m. Dit was slechts een metertje minder dan de winnaar van de gouden medaille. Aan het einde van een lange dag mocht ze het podium betreden om een mooie bronzen plak in ontvangst te nemen. Eén dag eerder had Danara al meegedaan bij het kogelstoten en discuswerpen. Hier komt ze lichamelijk nog een beetje te kort om bij de besten mee te komen en werd ze 18e en 11e.

Vorige week was Danara ook al succesvol tijdens de Nelli Cooman-games in Stadskanaal. Ze kreeg een mooi bronzen beeldje uit handen van Nelli Cooman zelf. Dit beeldje wordt uitgereikt voor een bijzondere uitmuntende prestatie en sportvriendelijke houding ten opzichte van medesporters en juryleden. Danara gooide in deze wedstrijd de speer naar 42.54m. Met haar nieuwe persoonlijke record staat ze op de 8e plaats op de landelijke ranglijst allertijden. Dit seizoen echter is er in haar eigen leeftijdscategorie nog geen enkel meisje geweest die verder heeft gegooid, dit geeft dus hoge verwachtingen voor de nationale C-spelen eind augustus in Amsterdam.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten